01

първата книга на Петя Хайнрих

първата книга на Петя Хайнрих

Виждате ли това, което виждам аз? Естествено, че го виждате. Вие обаче го виждате засега само на картинка, но:

Зала 9 на НДК, 06.12.08 г.(събота), като част от културната програма на Международния панаир на книгата, за времето от 12:00 до 15:00 часа – “Глоси”-празник на книгата” – с представяне на годишната продукция на издателство “АРС” и премиера на 4 нови книги (по реда на редакционното приключване) – “01″ на Петя Хайнрих, “Патерицата на слънцето” на Ваня Стефанова, “Подпис върху хвърчило” на Катя Начева и “Момичето, което” на Божидар Пангелов.

Празникът продължава с обсъждане на годишната продукция на издателство “АРС” на 06.12-2008 г. от 16:00 часа в галерия “Кръг+” (ул. “Будапеща” №5). Основно експозе – проф. Владимир Левчев.


Тъй като съм редактор на „01“, ви каня от свое име на представянето на книгата и ви предупреждавам, въпреки всички изкушения, които ще ви дебнат на Панаира на книгата в НДК, да не пропускате тази книга. В нея има гарги, чорапи, тролове и цветове, има истинска баба, писмо и дори Господ в ролята на перачка. И няма нищо мазно, лепкаво и просташки милозливо, неща, които за съжаление се срещат обилно в съвременната ни литература. Засега толкова. До идната събота ще пиша още за Петя Хайнрих, за да сте поне малко подготвени за срещата си с един дребничък на ръст Голям Поет.

Честита книга, Петя Хайнрих!

Advertisements

Етикети: , ,

8 Коментари to “01”

 1. mislidumi Says:

  Ваня, 🙂 останах без думи.

  Голяма Редакторке с малък ръст.

 2. to4ka Says:

  Петя, Ура! Купонът започна! Цитирам тук откъс от лична кореспонденция, без разрешение от автора, естествено, той ще ми прости: „01 е №1, мамка му!“ Думите са на Георги Милев http://liternet.bg/publish5/gmilev/, а той определено разбира от книги.

 3. mislidumi Says:

  Ха, наздраве по този повод. Моля ви се, ще се старая и в бъдеще, госпожо Редактор :). Купонджийката Ваня, рапорт даден!

  Чакай само да кажа как реагира синът ми, когато му казах, че книгата се казва „01“. Той казва, че на мое място щял да я кръсти „20“ и аз го питам защо. Защото Лукас Подолски (футболист от Бундеслигата) игрел с този номер 😛

 4. to4ka Says:

  хаха, трябваше да я кръстиш „Двадесет … под Олския…“, с посвещение „на Лукас“. Кажи на сина си, че тоя полски родоотстъпник хич не го долюбвам, но играе момчето, факт.

 5. Мистерии « Графът Says:

  […] Uncategorized Графът 1:02 am 01 […]

 6. bogpan Says:

  Да кажа и тук Честито! на Петя Хайнрих и на редактора Ваня Константинова. Събрали се две гарги и се получило 01. Сега аз като един известен гарван ще изрека “ Никога повече“ не се е получавала по-чудесна комбинация. Честито!

 7. to4ka Says:

  Вижте тук http://bogpan.wordpress.com/2008/11/27/%D0%BC%D0%BE%D0%BC%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BA%D0%BE%D0%B5%D1%82%D0%BE-2/, вижте какво се задава! Иде и Момичето, което… Но за това ще има друга тема, още днес.

 8. Мигове на суета « ю Says:

  […] през квадратите“                                   ”01“                                   ”Още за […]

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s


%d bloggers like this: