Човекът, който…

Chovekut_Bogpan_1_koritsa
Издателство Пергамент
и
Книжарници Пингвините
ви канят
на премиера на книгата

Човекът, който…
автор: Божидар Пангелов

къде:

София, “Ориндж Център”
кафе-книжарница “Пингвините”
ул. “Граф Игнатиев” 18
(последен етаж)
какво:
Представяне на книгата, авторско четене, автографи
Изложба на графики
от художника на корицата Лилия Пангелова

кога:

23 октомври (петък), 2009 г., от 18.30 ч.

Вход и обекло свободни!

Още за книгата: http://www.pe-bg.com/?cid=3&pid=33838

„Човекът, който…”? Представете си мъж, който случайно е изпуснал сред облаците детско хвърчило – той е изненадан, но без огорчението на детето, погледът му следи полета с една спокойна и вглъбена радост, защото той отдавна е разбрал – не можеш да загубиш нищо, защото нищо не можеш да притежаваш, можеш само деликатно да съзерцаваш света и да се радваш на битието, като го назоваваш пестеливо с най-красивите изрази, които познаваш. Ако този човек е решил да се разкрие пред нас, едновременно зрял и по детски обичлив, насмешлив, но и малко тъжен, понякога приповдигнат, по-често уморен, какъв по-добър начин да го направи, от това да напише една книга за себе си и за всички нас, която да ни подари за своя 50-ти рожден ден?

Не зная дали тази книга ще ни помогне да разберем по-добре Б.Пангелов, неговите стихове, неговата житейска философия. Тя обаче със сигурност ще помогне и на непознатия читател да го обикне, заради бистротата на думите, заради чистотата на сърцето.

Ако имате време и ви се прииска да сме заедно на този ден, заповядайте, ще се радвам да се видим. Ако предпочитате да четете добра поезия насаме, просто вземете тази книга. Сигурна съм, че авторът-рожденик ще получи добрите чувства на много приятели. За мен е достатъчно, че един човек, когото много обичам и ценя, му пожела успех. Аз ще се опитам да го направя без прекалено вълнение в петък, на 23-ти, една хубава дата.

Advertisements

Етикети:

6 Коментари to “Човекът, който…”

 1. bogpan Says:

  Най-много обичам “ Момичето, което…“, когато в текста ползва “ забранени“думички, когато празникът ни е Съпреживян, най-много обичам.
  И спокойно….пак ще те обичам)))))))

 2. to4ka Says:

  Научавам, че книжното тяло изглежда изключително елегантно, професионално направено и изящно. Заслугата за това прецизно изпълнение е на Георги Милев, редактор на „Човекът, който…“. Той е добър поет и най-вече много талантлив прозаик ( http://www.helikon.bg/books/42/550446_10-minuti.html ). Добрите автори рядко са добри редактори, но в неговия случай, за щастие, съвсем не е така. Той е и издател, заедно с целия екип на „Пергамент“. Тези хора наистина знаят какво е да уважаваш работата си.

 3. Георги Милев Says:

  И сега какво друго ми остава, освен да се изчервя? (Лошото е, че не би ми отивало на посребряващата брада, тъй че няма.) Наистина, налице е Книга, за което заслугата определено не е моя. Автора, автора! :)))

 4. to4ka Says:

  За добре свършена работа не се червят. Авторът си е свършил неговото, но подходящото облекло е важно за такива случаи, а това е издание за ценители. А и да си редактор си е сложно (не смей да възразяваш на своя 🙂 ).

 5. deni4ero Says:

  Пожелавам ви много вълнуващо и приятно представяне!

 6. to4ka Says:

  Че ще има големи вълнения, съм сигурна, deni4ero, дано са и приятни.

  Тук http://bogpan.wordpress.com/2009/10/22/%D0%B3%D0%B5%D0%BE%D1%80%D0%B3%D0%B8-%D0%BC%D0%B8%D0%BB%D0%B5%D0%B2-%D0%B7%D0%B0-%D1%87%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%BA%D1%8A%D1%82-%D0%BA%D0%BE%D0%B9%D1%82%D0%BE/ е публикувана една чудесно написана рецензия на редактора Георги Милев за книгата. Щеше ми се този сериозен текст да се появи като анонс из списанията, а не моите драсканици, но… Във всеки случай, ако седна да напиша книжица, много ще му се умилквам на тоз човек да ме рецензира и мен 🙂

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: